| Fajr: 03:08 - Maghreb 22:03 |

Moslimjongeren Almere

Toggle offcanvas area

Moslimjongeren Almere.
Wij zijn er voor jou.

Dé plek waar ontspanning en spiritualiteit samenkomen.

Er ontbrak iets essentieels..

Vóór 2007 was Almere een stad met een groot aantal moslims en wat moskeeën. Maar er ontbrak iets essentieels. Er was een grote kloof tussen een aanzienlijke groep in Nederland geboren en getogen islamitische jongeren en hun islamitisch bewustzijn. Er ontbraken faciliteiten om jonge moslims te helpen dat islamitisch bewustzijn te creëren. Er ontbrak een goed moslimnetwerk!

Zich bewust zijnde van dat gemis, nam een groep moslimjongeren het initiatief om een jongerenruimte op te zetten. Het idee daarachter was om jongeren een toegankelijke ruimte te bieden waar ze zich thuis zouden voelen. Een ruimte waar ze zichzelf zouden kunnen zijn om hun islamitische identiteit op een veilige manier te (her)ontdekken. Een ruimte met ervaren mensen en mensen met islamitische kennis die ze daarbij zouden kunnen helpen en regelmatig een luisterend oor konden bieden. En die ruimte kwam er!

Onze missie.

Het ontwikkelen van de Islamitische identiteit van de Almeerse moslimjongeren.

Onze missie.

Het mogelijk maken van de verspreiding van de islam onder de jongeren in Almere door deelname aan meerdere leefgebieden als een veelzijdige organisatie.

Nooit meer iets missen?

Volg ons op onze kanalen!