| Fajr: 03:08 - Maghreb 22:03 |

Moslimjongeren Almere

Toggle offcanvas area

Van Alif tot al-A'laa

“De beste onder jullie is degene die de Koran bestudeert en dit vervolgens doceert aan anderen.”

Het vloeiend reciteren en memoriseren van de Koran is één van de mooiste daden van aanbidding die een moslim kan verrichten. De Profeet Mohamed (vzmh) zegt in een overlevering:

“De beste onder jullie is degene die de Koran bestudeert en dit vervolgens doceert aan anderen.”

Velen willen beginnen met het memoriseren van de Koran, maar weten niet hoe en waar zij moeten beginnen. Of beginnen ermee zonder dat zij de juiste begeleiding hebben van een geschikte leraar en stoppen hier voortijdig mee.

Van Alif naar Al A’laa maakt de brug naar het memoriseren van Koran zo klein mogelijk. De student leert het Arabische alfabet met correcte uitspraak. Vervolgens wordt de uitspraak van surah al-Fatiha op de juiste manier geleerd, gevolgd door de laatste 28 hoofdstukken van de Koran. Ten slotte leert de student de regels van de uitspraak (tadjwied) zodat de student in staat is om de volledige manier te reciteren zoals het is geopenbaard.

Bedankt voor de goede, leerzame en interessante lessen. Ondanks dat ik halverwege er niet meer bij kon zijn, waren de lessen ontzettend waardevol en leuk. Je bent duidelijk in je uitleg en weet altijd een aangename sfeer te creëren. Ga vooral zo door en ben je enorm dankbaar. Ik ben echt stappen vooruit gekomen, want het lezen gaat nu echt beter. Ik pas de regels toe die je ons hebt geleerd, al heb ik ze niet allemaal kunnen leren door mijn afwezigheid.
Joris
Student

Wat kun je verwachten?

  • In dit traject van zes maanden beginnen we samen met de student vanuit een nulpunt. De student leert het volledige Arabische alfabet met een zo correct mogelijke uitspraak, zodat de student in staat is om de Koran te lezen.
  • De student leert verschillende technieken en handvatten die nodig zijn voor het memoriseren van de Koran.
  • De student begint met het memoriseren van surah al-Fatiha op de correcte manier.
  • De student memoriseert de laatste 28 hoofdstukken van de Koran.
  • Vervolgens leert de student om de regels van de recitatie van de Koran. (tadjwied) toe te passen zodat de student in staat is om de Koran vloeiend te reciteren, zoals het is geopenbaard.

Eerste lesdag:      Zondag 6 november 2022
Lestijden:              10:00 tot 13:00 uur
Locatie:                 Centrum MJA
Markerkant 10 136B,
1316 AL Almere,
Nederland
Kosten:                            € 40,- per maand

Doelgroep: broeders vanaf 18 jaar

Meld je aan